چکیده مطلب
فسیل دایناسور در ایران
پس از بارگذاری مطالب مربوط به فسیل ها در صفحه فسیل شناسی از زیرمجموعه های عنوان اصلی زمین شناسی با درخواست های مکرر گروه قابل توجهی از مخاطبان سایت روبرو شدیم که خواستار اطلاع رسانی بیشتر در ارتباط با فسیل های یافته شده در ایران بودند لذا با ارجاع به منابع اصلی عمده ترین اخبار […]
مشروح مطلب
پس از بارگذاری مطالب مربوط به فسیل ها در صفحه فسیل شناسی از زیرمجموعه های عنوان اصلی زمین شناسی با درخواست های مکرر گروه قابل توجهی از مخاطبان سایت روبرو شدیم که خواستار اطلاع رسانی بیشتر در ارتباط با فسیل های یافته شده در ایران بودند لذا با ارجاع به منابع اصلی عمده ترین اخبار و اطلاعات مربوط به این بخش را در اختیار مخاطبان عزیز قرار می دهیم.
سفر به گورستان 200 میلیون ساله دایناسورها در ایران!
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، دشت خاک روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان زرند در استان کرمان ایران است. فاصله این روستا تا مرکز استان 100 کیلومتر و تا شهر زرند نزدیک به 30 کیلومتر است.
براي اولين بار در كشور قسمت هايي از فسيل يك دايناسور در ارتفاعات نزديك كلات واقع در شمال مشهد كشف شد و مورد تاييد محققان دانشگاه مونيخ آلمان قرار گرفت.
بخشی از فسیل یک دایناسور در شمال مشهد کشف شد
به گزارش واحد مرکزی خبر عبدالمجیدموسوی نیا عضوهیأت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور مشهد سه شنبه 7 خرداد در مصاحبهای اعلام کرد: “چندی قبل در سفر پژوهشی به ارتفـاعـات کلات برای جمع آوری نمونه هایی از آمونیتها، یک نمونه فسیل شامل چند مهره و دنده از دایناسوری در میان آمـونیتها مشـاهده شد که بـا بررسیهای انجام شده مشخص شد قدمت آن به 100 میلیون سال قبل یعنی به اواخر دوره زمینشناسی “کرتاسه” باز میگردد.”
بررسی انواع دایناسورهای ایران و چگونگی کشف فسیل آنها
با اینکه مطالعات یک دهه اخیر پرده از رازهای زیادی درباره محل زندگی و انواع دایناسورهای ایران برداشته، اما بهخاطر عدم دسترسی عمومی به این مطالعات، علاقه عمومی در این زمینه برانگیخته نشده است
فسیلهای منطقهٔ فسیلیمراغه قدمت هفت میلیون سالهٔ این منطقه را به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران بازگو میکنند.
در آخرین مطالعات صورت گرفته فسیلهای اجداد ماموت، زرافه و آهو در این منطقه کشف شدهاست. لایههای سنگوارهای موجود در مراغهمربوط به اواخر دوران نوزیستی زمینشناسی یعنی چهار تا هفت میلیون سال قبل هستند که با انجام کاوشهای علمی میتوان اطلاعات بسیار دقیقی را از زندگی جانوران غولپیکر در این منطقه به دست آورد. منطقه فسیلی مراغه به دلیل دارا بودن فسیل ماستادون وماموتها (سنگوارههای پیش از تاریخ) دارای شهرت جهانی بوده و هم اکنون مورد حفاظت ویژه سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. منطقه فسیلی مراغه به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران از بالاترین ردههای حفاظتی سازمان محیط زیست است. در حدود یک قرن پیش استخوانهای منطقه فسیلی مراغه را به بقایای آدمهای قویهیکل، آدمهای شاخدار، اسب شاخدار و دیو نسبت میدادند. مطالعات انجام شده طی یک سده اخیر توسط حفاران و کاوشگران داخلی و خارجی نشان داد که در این منطقه سنگوارههای مهرهداران نیز وجود دارد.
کشف فسیلهای 9 میلیون ساله کرگدن و اسب در مراغه
کارشناسان حفاظت محیط زیست مراغه در یک حفاری یک ماهه فسیلهای جدیدی با 9 میلیون سال سن از دل خاک بیرون آوردند.
غلامرضا زارع امروز در گفتوگو با فارس اظهار کرد: این فسیلها در محدودهای به مساحت بیش از 800 متر مربع پراکنده است.
آخرین نظرات