چکیده مطلب
محوطه قارداش خان
دوره هاي فرهنگي: مس سنگي – مفرغ ميانه و جديد محوطه قارداش خان مختصات جغرافيايي : 17 02 45 E 46 37 38 N ارتفاع از سطح دريا: 1061 متر موقعيت جغرافيايي: شهرستان خوي، بخش ايواوغلي، روستاي باغ درق توصيف اثر : محوطه قارداش خان در حدود 1 کيلو متري جنوب کوه چله خانه […]
مشروح مطلب
دوره هاي فرهنگي: مس سنگي – مفرغ ميانه و جديد
محوطه قارداش خان
مختصات جغرافيايي : 17 02 45 E 46 37 38 N
ارتفاع از سطح دريا: 1061 متر
موقعيت جغرافيايي: شهرستان خوي، بخش ايواوغلي، روستاي باغ درق
توصيف اثر :
محوطه قارداش خان در حدود 1 کيلو متري جنوب کوه چله خانه واقع شده است. روستاي باغدرق در 400 متري جنوب شرق اين محوطه قرار دارد. يک رودخانه فصلي از 500 متري جنوب اثر و از درون روستا مي گذرد. ابعاد تقريبي تپه در حدود 175× 235 متر مي باشد. ارتفاع اين تپه از سطح زمينهاي اطراف تقريبا” 2 مترمي باشد يک جاده خاکي که از روستاي باغدرق به روستاي قزقلعه منتهي مي شود از شرق محوطه مي گذرد. در سطح تپه و دامنه هاي آن پراکندگي مواد فرهنگي شامل استخوان، سفال و ابزارهايي از جنس ابسيدين و چرت ديده مي شود.
يافته هاي سطحي:
از سطح اين محوطه مواد فرهنگي مربوط به دوره هاي مختلف پيش از تاريخ و تاريخي مشاهده مي گردد که توصيف داده هاي مورد نظر به شرح زير مي باشد :
1- يک قطعه تيغه روتوش دار از جنس چرت به رنگ سفيد، پنج قطعه تيغه روتوش دار ديگر از جنس ابسيدين به رنگ سياه دودي و قهوه اي با لکه هاي سياه
2- سفال هايي با خميره خاکستري و پوشش بدنه اي به رنگ هاي قهوه اي سوخته و قهوه اي مايل به قرمز، خاکستري و قهوه اي، داراي شاموت گياهي، بافت متخلخل که مربوط به دوره مس سنگي و هم افق با محوطه دالما ( Hamlin, 1975,pp.111-130) مي باشد.
آسيب شناسي اثر: در سطح محوطه حفريات وسيع قاچاق صورت گرفته که باعث تخريب بخشي از محوطه شده است. اين محوطه در قسمت شرق خاکبرداري شده و دامنه هاي اطراف آن تسطيح سازي گرديده است. با توجه به معايب ذکر شده اين محوطه به لحاظ حفاظتي از وضعيت مطلوبي برخوردار نيست.
دوره هاي فرهنگي: مس سنگي – مفرغ ميانه و جديد
آخرین نظرات