مدیریت

image-admin

صاحب امتیاز و مدیریت :

دکتر رضا صبوری نوجه دهی

Dr. Reza Sabouri Nojah Dehi


موضوعات


عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه ، ایمیل خود را وارد نمایید

ویروس کرونا و نتایج مطالعات سازمان بهداشت جهانی

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
ویروس کرونا و نتایج مطالعات سازمان بهداشت جهانی

چکیده مطلب

با توجه به شرایط سخت روزهای کنونی که ویروس کرونا شیوع جهانی پیدا کرده و در کشور عزیز ما ایران نیز قربانی گرفته است، لازم دیدیم به جهت آشنایی بیشتر مخاطبان و هموطنان عزیز با جنبه های گوناگون این بیماری ویروسی بخشی از اطلاعات منتشر شده از طرف سازمان بهداشت جهانی را بیان نماییم. سازمان […]

مشروح مطلب

با توجه به شرایط سخت روزهای کنونی که ویروس کرونا شیوع جهانی پیدا کرده و در کشور عزیز ما ایران نیز قربانی گرفته است، لازم دیدیم به جهت آشنایی بیشتر مخاطبان و هموطنان عزیز با جنبه های گوناگون این بیماری ویروسی بخشی از اطلاعات منتشر شده از طرف سازمان بهداشت جهانی را بیان نماییم. سازمان جهانی بهداشت هم اکنون در حال بررسی همه راههاي انتشار بیماريست و یافته هاي تازه را به اشتراك خواهد گذاشت.

 

 

?What is a coronavirus
Coronaviruses are a large family of viruses which may cause illness in animals or humans. In humans, several coronaviruses are known to cause respiratory infections ranging from the common cold to more severe diseases such as Middle East Respiratory Syndrome (MERS) and Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS). The most recently discovered coronavirus causes coronavirus disease COVID-19.

 

1 ویروس کرونا چیست؟
ویروسهاي کورونا خانواده بزرگی از ویروسها هستند که ممکن است در جانوران و انسانها تولید بیماري کنند. میدانیم که در انسان، چندین ویروس از خانواده کورونا سبب طیفی از عفونتهاي تنفسی میشوند که سرماخوردگی را ساده را از یک سو، و سندرم تنفسی خاورمیانه یا  MERS و سندرم شدید حاد تنفسی یا SARS را در بر میگیرد. تازه ترین ویروس کشف شده از این خانواده سبب بیماري جدیدي شده است که اکنون 19 COVID خوانده میشود.

 

2- بیماری 19-COVID چیست؟

بیماری 19-COVID بیماري عفونی جدیدي است که توسط تازه ترین ویروس شناخته شده از خانواده ویروس کورونا ایجاد میشود. این ویروس و بیماري تا پیش از آن که دسامبر 2019 در شهر ووهان چین همه گیر شود، ناشناخته بود.

 

3- علایم بیماری 19-COVID کدامند؟

شایعترین علامتهاي این بییماري تب، خستگی و سرفه هاي خشک هستند. برخی بیماران ممکن است دردهایی ضعیف تا شدید عضلانی و سردرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال را تجربه کنند. این علائم عموما ملایمند و به تدریج آغاز میشوند. ویروس ممکن است به بعضی از مردم سرایت کند بی آن که هیچ علامتی بروز دهد یا سبب بیماري شود. در حدود 80 ٪ افراد بدون هر گونه اقدام خاص، به طور کامل بهبود مییابند اما در میان آنهایی که بیماري را بروز دادهاند تقریبا از هر شش بیمار یک تَن ناخوشی شدیدي تجربه میکند و دچار تنگی نفس میشود. افراد مسن، و آنهایی که بیماري زمینهاي مانند پرفشاري خون، مشکلات قلبی یا دیابت دارند بیشتر در معرض خطر نوع شدید بیماري هستند. تاکنون حدود 2٪ از این بیماران درگذشته اند. کسانی که تب، سرفه و تنگی نفس را تجربه میکنند باید به پزشک مراجعه کنند.

 

4- بیماری 19-COVID چگونه منتشر می شود؟

انسان ممکن است از هر کسی که آلوده به ویروس است، دچار بیماري شود. قطرات ریزي که هنگام سرفه یا بازدم از دهان یا بینی فرد آلوده پرتاب میشوند میتوانند موجب سرایت ویروس از یک فرد به فرد دیگري شوند و تولید بیماري کنند. این قطرات همچنین ممکن روي اشیاء و سطوح نشسته و فرد دیگري پس از لمس آن اشیاء و سطوح سپس لمس چشم، بینی یا دهان خود دچار بیماري شود. همچنین فرد ممکن است مستقیما همان قطرات ریزي که دهان یا بینی فرد مبتلا هنگام سرفه یا بازدم به بیرون پرتاب میشوند را به درون دستگاه تنفسی خود کشیده و بیمار شود. به همین دلیل افراد سالم باید فاصله اي بیش از یک متر با فرد بیمار را رعایت کنند.

 

5- آیا ویروس میتواند از طریق هوا منتشر شود؟
از پژوهشهایی که تاکنون انجام شده اند بیشتر نمایانگر انتشار ویروس از طریق قطرات ریز تنفسی است تا انتشار از طریق هوا.

 

6- آیا 19-COVID ممکن است از فردي که هیچ علامتی ندارد گرفته شود؟
راه اصلی انتقال بیماري قطرات تنفسی بیرون جهیده از دهان و بینی فرديست که سرفه میکند. خطر ابتلا از فردي که هیچ علامتی ندارد بسیار پایین است. با این وجود، تعداد زیادي از این بیماران به خصوص در مراحل نخستین بیماري، علائم ملایمی تجربه میکنند. بنابراین این امکان وجود دارد که انسان بیماري را از فردي بگیرد که به عنوان نمونه فقط سرفه اي ملایم دارد اما احساس بدحالی نمیکند. سازمان بهداشت جهانی هم کنون مشغول بررسی دوره واگیري بیماريست و یافته هاي جدید در اختیار همگان خواهد گذاشت.

 

7- چگونه میتوانم از خودم محافظت کنم و جلوي انتشار ویروس را بگیرم؟

 

اقدامات محافظتی همگانی:
گوش به زنگ آخرین یافته هاي همه گیري بیماري که از طریق سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت کشور خودتان یا شبکه هاي محلی بهداشت منتشر میشوند باشید. هنوز بیشتر موارد این بیماري مربوط به چین است اما چند کانون دیگر بیماري در کشورهاي دیگر پدید آمده اند. بیماري میتواند یک ناخوشی ساده باشد اما ممکن است برخی  را به صورت شدید و خطرناك مبتلا کند. مراقب تندرستی خود باشید و با انجام موارد زیر از دیگران هم محافظت کنید:

  • مرتبا و به روش صحیح دستهاي خود را با ژلها یا محلولهاي که حاوي الکل تمیز کنید و یا با آب و صابون بشویید. چرا؟…. این ژلها و محلولها همچنین آب و صابون ویروسها را میکشد.
  • دست کم فاصله ي یک متري میان خود و فردي که سرفه یا عطسه میکند حفظ کنید. چرا؟ ….. چنانچه فرد مذکور بیمار باشد قطرات ریزي که از دهان و بینی او خارج میشود حاوي ویروس است و اگر شما فاصله کمی داشته باشید ممکن است آن قطرات ریز را تنفس کنید و بیمار شوید.
  • از لمس چشمها، بینی و دهان خود بپرهیزید. چرا؟ ……. دستها سطوح زیادي را لمس میکنند و ممکن است آلوده به ویروس باشند. اگر اجزاء صورت خود را لمس کنید ویروس ممکن است وارد بدن شما شود.
  • اطمینان حاصل کنید که خودتان و اطرافیانتان بهداشت تنفسی درست را رعایت میکنید. به عبارت دیگر هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی را با گودي آرنج خود یا با دستمال بپوشانید. چرا؟ …… با این کار از انتشار قطرات حاوي ویروسها جلوگیري میکنید.
  • اگر احساس ناخوشی میکنید در خانه بمانید. اگر تب، سرفه و تنگی نفس دارید به پزشک مراجعه کنید و پیش از آن تماس تلفنی برقرار کنید و از راهنماییهایی که میشنوید پیروي کنید. چرا؟ …… مقامات کشوري و محلی در منطقه شما تازه ترین اطلاعات درباره انتشار بیماري را دارند. آنها شایسته ترین افرادي هستند که میتوانند راهنماییهاي لازم را در اختیارتان بگذارند.
  • پیگیر آخرین تحولات درباره این بیماری باشید. راهکارهایی که پزشکتان یا مقامات کشوري یا محلی براي مراقبت از خود و اطرافیانتان میگویند را پیروي کنید. چرا؟ …… مقامات کشوري و محلی تازه ترین اطلاعات را از اینکه بیماري در منطقه شما شیوع پیدا کرده است دارند و بهترین راهنمایی را براي مراقبت از مردم در اختیارتان میگذارند.

 

8- آیا آنتی بیوتیک ها در جلوگیري یا درمان کووید- 19 مؤثر هستند؟
خیر. آنتی بیوتیک ها علیه ویروسها کارایی ندارند، آنها فقط روي عفونتهاي باکتریایی جواب میدهند. بیماري کووید- 19 ناشی از یک ویروس است، بنابراین آنتی بیوتیک ها روي آن تاثیري ندارند. نباید از آنتی بیوتیک ها به عنوان روشی براي پیشگیري یا درمان کووید- 19 استفاده شود. از آنها فقط باید طبق دستور پزشک معالج جهت درمان عفونت باکتریایی مورد استفاده قرار گیرند.

 

9- آیا براي محافظت از خودم باید ماسک بزنم؟
افرادي که علائم تنفسی مانند سرفه ندارند، نیازي به زدن ماسک پزشکی ندارند. سازمان بهداشت جهانی استفاده از ماسک را براي افرادي که علائم کووید- 19 دارند و کسانی که از بیمارانی با علائمی مانند سرفه و تب مراقبت میکنند، توصیه میکند. استفاده از ماسک براي کادر درمانی و افرادي که از کسی مراقبت میکنند (در خانه یا یک مرکز درمانی) بسیار حائز اهمیت است.
سازمان بهداشت جهانی براي جلوگیري از استفاده نادرست از ماسک و هدر رفتن غیرضروري منابع با ارزش، توصیه به استفاده منطقی از ماسک هاي پزشکی میکند (به توصیه در مورد استفاده از ماسکها مراجعه کنید). تنها در زمانهایی از ماسک استفاده کنید که علائم تنفسی (سرفه یا عطسه) داشته باشید، یا به عفونت با کووید- 19 با علائم خفیف مشکوك هستید یا از شخصی که به عفونت با کووید- 19 مشکوك است، مراقبت میکنید.

 

10- چگونه یک ماسک را بپوشیم، استفاده کنیم، در بیاوریم و دور بیاندازیم؟

  1. به یاد داشته باشید، ماسک فقط باید توسط کارکنان بهداشتی، مراقبین و افراد داراي علائم تنفسی مانند تب و سرفه استفاده شود.
  2. قبل از لمس ماسک، دستها را با ژل ضدعفونی کننده الکلی یا آب و صابون تمیز کنید.
  3. ماسک را بردارید و آن را از نظر پارگی یا داشتن بررسی کنید.
  4. قسمتی از ماسک را که باید در جهت بالا [بر روي بینی] قرار بگیرد (جایی که نوار فلزي قرار دارد) را مشخص کنید.
  5. از قرار گیري طرف مناسب ماسک به سمت بیرون (قسمت رنگی) اطمینان حاصل کنید.
  6. ماسک را بر روي صورت خود قرار دهید. نوار فلزي یا لبه سفت ماسک را با انگشتان خود محکم فشار دهید تا به شکل بینی شما قالب شود.
  7. قسمت پایینی ماسک را پایین بیاورید تا دهان و چانه شما را بپوشاند.
  8. بعد از استفاده، ماسک را در بیاورید؛ در حالی که ماسک را از چهره و لباس خود دور نگه داشته اید تا از تماس سطوح آلوده ماسک جلوگیري کنید، حلقه هاي لاستیکی را از پشت گوشهایتان جدا کنید.
  9. بلافاصله پس از استفاده، ماسک را در سطلهاي بسته بیاندازید.
  10. اقدامات بهداشت دست را بعد از لمس یا دور انداختن ماسک انجام دهید – از ژل ضدعفونی کننده الکلی استفاده کنید یا در صورت مشاهده لکه، دستان خود را با آب و صابون بشویید.

 

11- مدت زمان نهفتگی یا دوره کمون براي کووید- 19 چقدر است؟
به معنی مدت زمان بین ابتلا به ویروس تا شروع علائم بیماري است. بیشترین تخمین دوره نهفتگی براي « دوره کمون » کووید- 19 از 1 تا 14 روز است که معمولا در حدود پنج روز تخمین زده شده است. با دستیابی به داده هاي بیشتر، این برآوردها به روز رسانی خواهند شد.

 

12- چه مدت ویروس بر روي سطوح زنده میماند؟
هنوز مشخص نیست که چه مدت ویروسی که باعث ابتلا به کووید- 19 میشود بر روي سطوح زنده میماند، اما به نظر میرسد مانند سایر کوروناویروسها رفتار کند. مطالعات نشان میدهند که کوروناویروسها (از جمله اطلاعات اولیه در مورد ویروس کووید- 19 ) ممکن است براي چند ساعت یا تا چند روز روي سطوح باقی بمانند. این ممکن است در شرایط مختلف (به عنوان مثال نوع سطح، دما یا رطوبت محیط) متفاوت باشد. اگر فکر میکنید ممکن است سطحی آلوده باشد، آن را با مواد ضد عفونی کننده ساده تمیز کنید تا ویروس را از بین ببرید و از خود و دیگران محافظت کنید. دستان خود را با ژل ضدعفونی کننده الکلی یا آب و صابون تمیز کنید. از لمس چشمها، دهان و یا بینی خود خودداري کنید.


در ادامه بخوانید: آسیب شناسی ضعف طراحی در بین دانش آموختگان / یادداشتی از رضا صبوری

تبلیغات

    در اینستاگرام ما را دنبال کنید

    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)